top of page
Zoeken
  • info6432035

Te druk om gezond te eten?


Plan je planning

Ken je het gevoel wanneer je niets meer in de koelkast hebt liggen en met een knorrende maag naar de supermarkt gaat, zonder dat je enig idee hebt wat je (de komende dagen) gaat koken? Een goede planning begint eigenlijk voor de week start. Plan op je vrije zondag of een andere vaste dag een kwartiertje de tijd in, om met je partner of gezin het menu voor de komende week samen te stellen. Stel dan aan de hand van het weekmenu je boodschappenlijstje op in volgorde van de winkelindeling. Zo voorkom je het over en weer rennen in de winkel zelf. Hierbij nog een gouden tip: bekijk net voor het samenstellen van het weekmenu de promotiefolders van de supermarkt en pas hier je weekmenu op aan. Zo kan je ook nog voordeliger winkelen!


Winkel slechts eenmaal

Probeer je supermarktbezoek te beperken tot maximaal eenmaal door de werkweek en eenmaal in het weekend. Zo beperk je de tijd dat je in de winkel aanwezig bent maar ook de tijd dat je onderweg bent van en naar de winkel.

Met honger naar de supermarkt? Gegarandeerd dat je allerlei lekkernijen onbewust in je winkelkarretje hebt gestopt. Misschien een klassieker, maar wel een gouden tip: doe nooit boodschappen op een lege maag. Dit in combinatie met het winkelbezoek tot 2 per week te beperken zal er voor zorgen dat er geen ongezonde snacks onbedoeld in je keukenkast terecht komen.


Doe aan meal prepping of kook in grotere porties

Bij meal prepping kook je op één dag een aantal maaltijden of maaltijdcomponenten voor de komende dagen. Ook kan je grotere porties bereiden en nadien invriezen voor een volgende keer. De combinatie van beiden werkt ook fijn. Zo bereid ik zelf persoonlijk graag grotere hoeveelheden op zondagnamiddag van 3-4  maaltijden. Hiervan bewaar ik één deel in de koelkast voor de komende 3 à 4 dagen en het andere deel vries ik in voor één van de komende weken. Zo bespaar je ’s avonds tijd door niet te moeten koken en kan je meer genieten van jouw avonden. Op onverwacht erg drukke dagen kan je een maaltijd uit de diepvries nemen zonder dat je verleid wordt door een snelle fastfood maaltijd.         


Gebruik je waste

Het is niet alleen goed tegen de voedselverspilling maar kan je ook helpen bij een gezonde levensstijl. Gebruik je restjes! Heb je overschot van je bereide groenten? Gooi deze dan niet weg maar bewaar ze om als groenteportie bij je lunch te nemen. Heb je grotere hoeveelheden over kan je deze gebruiken om een groentesalade van te maken of te verwerken als soep.

Je kan hier zelfs nog een stapje verder in gaan en de term “zero waste” toepassen. Hierbij worden de delen van groenten die normaliter niet geconsumeerd worden verwerkt. Denk maar aan de stam van een broccoli. Hier kan je een heerlijke broccolisoep van maken. Vanaf nu dus geen excuses meer om geen groenten bij je middagmaal te consumeren!


Een drukke job?

In de praktijk zien we vaak dat mensen met een drukke job (waarbij je veel onderweg bent) weinig tot geen tijd hebben om te eten. De talloze ongezonde snacks in kantines en snelwegwinkels helpen hier zeker al niet bij. Zorg er dus voor dat je iets gemakkelijks en gezonds bij je hebt. Binnen het PowerSlim gamma zijn er genoeg verantwoorde snacks die kant-en-klaar zijn en die je gemakkelijk onderweg of als tussendoortje neemt. Doordat de producten eiwitrijk zijn kun je er weer even mee vooruit!8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page