Boerenkoolsalade met cajunkip en avocado

Voorbereiding:

20 min.

Aantal personen:

1 persoon

Calorieën:

412 calorieën

Over het recept

Ingrediënten

  • 120-150 g kipfilet

  • 25 g boerenkool

  • 2 kleine tomaten

  • ½ avocado

  • 1 el olijfolie

  • 1 el citroenrasp

  • 1 el citroensap

  • 1 ½ tl cajunkruiden (zonder toevoegingen)

  • Peper

  • Zout

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet, tomaat en avocado in stukjes. Breng de kipfilet op smaak met een theelepel cajunkruiden. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Meng ondertussen de boerenkool met de citroenrasp en het -citroensap. Voeg een snufje zout toe en hussel het goed door elkaar totdat de boerenkool een beetje zacht wordt. Doe de boerenkool in een diep bord en verdeel de kipfilet, avocado en de tomaat eroverheen. Bestrooi met de rest van de cajunkruiden.

Tip: Ook lekker met wat gesnipperde rode ui.