Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Voorbereiding:

30 min. bereiden

Aantal personen:

Voor 1 persoon

Calorieën:

397 Kcal

Over het recept

Voedingswaarde per persoon
Energie 397 Kcal
Vet 23,8 g
Koolhydraten 9,1 g
Vezels 6,2 g
Eiwitten 32,9 g

Ingrediënten

Dressing:

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl Dijon mosterd

  • ½ el azijn

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet en de komkommer in stukjes en de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de peterselie grof. Maak de dressing van de olijfolie, mosterd en azijn en zet even apart. Doe de inhoud van het zakje rösti en de helft van de knoflook in de shakebeker, meng met 75 ml water en schud goed. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin één rösti in circa 6-7 minuten gaar. Tussendoor regelmatig omkeren en platdrukken. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit de rest van de knoflook 1-2 minuten. Voeg de kip toe, breng op smaak met peper en zout en bak goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten mee en breng ook op smaak met peper en zout. Voeg de kookroom toe en warm nog even goed door. Voeg de helft van het citroensap en de helft van de peterselie toe. Leg de rösti op een bord en verdeel hier het ‘kipmengsel’ overheen. Garneer met de rest van de peterselie. Maak een salade van de gemengde salade en komkommer. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.