AFSLANKEN MET RESULTAAT
SAMEN-SLANK.BE
Over het recept
Voedingswaarde per persoon
Energie 355 Kcal
Vet 20,8 g
Koolhydraten 9,3 g
Eiwitten 29,5 g

Ingrediënten
120-150 g kip- of magere lamsfilet in stukjes
2 el Griekse yoghurt 0% vet
¼ komkommer, geraspt en goed uitgelekt
100 g witte kool
¼ rode ui, gesnipperd
½ teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
1½ el azijn
1 tl mosterd
1 tl zoetstof
Griekse kruiden
Peper
Zout
Griekse kruiden
½ tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijn
1 tl tijm
1½ tl oregano
1 tl peterselie
¼ tl cayennepeper
¼ tl zwarte peper
¼ tl kaneel
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met de olijfolie en bestrooi naar smaak met de Griekse kruiden. Rijg de stukjes aan de prikker(s) en bak of gril ze 6-8 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Meng de komkommer met de kwark, knoflook, peper en zout om de tzatziki te maken. Bestrooi de witte kool met zout en kneed door elkaar. Maak ondertussen een dressing van azijn, olie, mosterd, zoetstof en peper. Meng de dressing met de kool en plaats nog even in de koelkast. Serveer met de souvlaki en de tzatziki.
Tip: Bewaar de kruiden die je over hebt in een goed afgesloten potje voor de volgende keer.