top of page

Winterse pasta met champignons, spinazie en ham

Voorbereiding:

20 min.

Aantal personen:

1 persoon

Calorieën:

283 Kcal

Over het recept

Energie 283 Kcal
Vet 14,1 g
Koolhydraten 8,1 g
Vezels 5,5 g
Eiwitten 29,6 g

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 zakje PS. food & lifestyle penne https://www.my-body-shop.be/product-page/penne

  • 40-50 g ham in stukjes

  • 100 g (kastanje)champignons in kwarten

  • 50 g verse spinazie

  • ¼ teentje knoflook, heel fijngehakt

  • 1 kleine sjalot, gesnipperd

  • 1 el olijfolie

  • Peper

  • Zout

Bereidingswijze

Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de sjalot circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak 3-4 minuten mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat deze slinken. Giet de penne af en voeg deze samen met de ham toe aan de champignons. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van romig? Voeg dan op het laatst een eetlepel kookroom light of roomkaas (kruiden) light toe.

bottom of page